Почитувани корисници,
Ве известуваме дека поради планирана интервенција на ден 20.05.2023 година (сабота) јавната web страна на Народната банка ќе биде недостапна до завршување на интервенцијата.
Ви благодариме на разбирањето


Народна банка на Република Северна Македонија е централна банка и следствено единствена емисиона банка во Република Северна Македонија. 

Нејзина основна цел е одржување на ценовната стабилност.