Известување 

Ве известуваме дека на 16. сесија на Клубот на истражувачи што ќе се одржи на 19 март 2015 година (четврток) во просториите на НБРМ, на 8 кат, со почеток во 14:00 часот, ќе бидат презентирани следниве трудови:

  1. "Wage and Price Setting in Macedonia: Evidence from Survey Data“, автори: Гани Рамадани и Никола Наумовски; и
  2. "The Cyclical Character and Determinants of Fiscal Policy in Old, New and Prospective EU Member States", автор: Рилинд Кабаши.

Ве молиме Вашето присуство на 16. сесија на Клубот на истражувачи да го потврдите најдоцна до 17 март  2015 година на тел. +389 2 3298110; и електронска пошта [email protected].

Напоменуваме дека зачленувањето во Клубот на истражувачи е од отворен карактер и подетаљни информации можете да видите на следнава врска: www.nbrm.mk/Клуб на истражувачи.