Соопштенија

12.06.2021

Ангеловска-Бежоска: За да се оствари стабилен економски раст клучни се зголемувањето на продуктивноста, вложувањето во човечкиот капитал, структурните реформи и дигитализација

Гувернерката на Народната банка на Регионалниот собир на гувернери во Ровињ, Хрватска

Прочитај повеќе..

10.06.2021

Митреска: Транспарентноста, финансиската едукација и придонесот за зелените финансии за првпат се одделни стратегиски цели во новиот Стратегиски план на Народната банка

Прочитај повеќе..

09.06.2021

Банките сѐ повеќе преземаат активности во доменот на „зеленото финансирање“ и вложуваат во автоматизација и дигитализација на процесите

Објавени резултатите од Анкетата за согледувањaта на банките за деловните активности и ризиците од работењето во 2021 година и Анкетата за оцена на ризиците врз финансиската стабилност во Република Северна Македонија за 2021 година

Прочитај повеќе..

08.06.2021

Ангеловска-Бежоска: Главните предизвици за носителите на политиките ќе бидат двојни – да им се даде поддршка на економиите и да не се предизвикаат нерамнотежи

Прочитај повеќе..

Настани