Соопштение на НБРМ, 30.12.2016 година

Прочитај повеќе..

Неделна информација за меѓународните финансиски пазари 19 - 25 декември 2016

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРM, 22.12.2016 година

Под мотото „Запознајте ја централната банка“ во текот на 2016 година Народната банка на Република Македонија преку низа активности го одбележа значајниот јубилеј - 70 години централнобанкарски активности во Република Македонија

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 15.12.2016 година

Советот на Народната банка на Република Македонија денес ја одржа својата четиринаесетта седница на која беше разгледан Извештајот за ризиците во банкарскиот систем во третиот квартал од 2016 година

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 14.12.2016 година

На 13 декември 2016 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија

Прочитај повеќе..

Неделна информација за меѓународните финансиски пазари 28 ноември - 2 декември 2016

Прочитај повеќе..

Неделна информација за меѓународните финансиски пазари 14 ноември - 18 ноември 2016

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 9.12.2016

Во врска со денешните објави од неколку медиуми во врска со намалувањето на девизните резерви, Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста за следново: Намалувањето на девизните резерви во најголем дел е резултат на раздолжувањето на Република Македонија кон меѓународните кредитори и намалување на севкупниот долг на Република Македонија

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 30.11.2016

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 29.11.2016

Кратко соопштение за усогласување на платежната статистика во Република Македонија со европските статистички стандарди

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 25.11.2016

Врачени наградите за најуспешни творби на Конкурсот по повод Денот на штедењето

Прочитај повеќе..