Скопје, 15 октомври 2021

Средба со шефицата на Мисијата на ММФ: Повисоката инфлација најмногу ги одразува глобалните притисоци, за кои се очекува да се намалат во 2022 година

Прочитај повеќе..

Скопје,15 октомври 2021

Ангеловска-Бежоска на самитот на „Економист“: Инвестирањето во дигиталната безбедност ќе биде еден од главните приоритети за банките

Прочитај повеќе..

Скопје, 14 октомври 2021

Ангеловска-Бежоска ‒ Брнз: Независност и професионалност на Народната банка за зачувување на макроекономската и финансиската стабилност

Прочитај повеќе..

Скопје, 13 октомври 2021

Поставеноста на монетарната политика е оценета како соодветна на макроекономските услови

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 9 октомври 2021 година

Нацевска за МТВ: Граѓаните сѐ повеќе ги користат придобивките од електронското банкарство и електронските услуги

Прочитај повеќе..  • Соопштенија за печат  2021  |  2020  |  2019  |  2018 
  • Говори  |  Гувернер Анита Ангеловска-Бежоска  |  Претходни гувернери  |  Вицегувернери  |  Вицегувернери (до 2018 година)  |  Главен економист 
  • Интервјуа