200720082009201020112012
201320142015201620172018
20192020202120222023


 
 
 

    Годишната награда за млади истражувачи за најдобар труд од областа на макроекономијата и банките и банкарските системи (прва награда за 2023 година) е доделена на Александра Данева за трудот:

    Поврат на акции, ризик и карактеристики на претпријатијата на пазарите во развој: Емпириски докази од Македонската берза    
    (достапно само на англиски јазик)  

    Автор: Александра Данева


    Решение за формирање Одбор за оценување