Претставниците на нашата земја најбројни во големото финале на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Објавени резултатите од анкетата на ОЕЦД-ИНФЕ за мерење на нивото на финансиската писменост на возрасното население во Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..

Близу 500 ученици учествуваа на националниот натпревар на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Работна средба за подготовка за Европскиот квиз на парите: Значително зголемен интересот за финансиска едукација

Прочитај повеќе..

„Со Народната банка во светот на финансиите“ – нов проект за финансиска едукација

Започна емитувањето на серијалот анимирани видеа којшто Народната банка го изработува со финансиска поддршка од Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ).

Прочитај повеќе..

Народната банка, МФ и АСО ги доделија наградите по повод деновите на штедењето и осигурувањето: Преку финансиска едукација до посилна економија

Прочитај повеќе..

Наградени ученици на Конкурсот за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври и Денот на осигурувањето ‒ 1 ноември

Прочитај повеќе..

Објавен традиционалниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето – 31 октомври и Денот на осигурувањето – 1 ноември

Прочитај повеќе..

Народната банка е домаќин на Петтиот состанок на Регионалната работна група за финансиска едукација на Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..