Јавен повик до основните и до средните училишта во Република Северна Македонија за „Европски квиз на пари 2024“

Прочитај повеќе..

Од 21 до 23 ноември годинава ќе се одржи седмото издание на Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Нарoдната банка го поддржа нашиот тим за учество на Меѓународната економска олимпијада што донесе бронзен медал

Прочитај повеќе..

Одбележан петгодишниот јубилеј на „Европскиот квиз на пари“ во нашата земја

Прочитај повеќе..

Народна банка: Продолжува Проектот за финансиска писменост со ИНФЕ-ОЕЦД, Министерство за финансии на Холандија и Money Wise

Прочитај повеќе..

Четврта работна средба на регулаторите, приватниот и граѓанскиот сектор за следење на спроведувањето на Стратегијата за финансиска едукација и финансиска инклузија

Прочитај повеќе..

Гувернерката им ги додели наградите на учениците од СЕПУГС „Васил Антевски-Дрен“ на Квизот организиран од Народната банка

Прочитај повеќе..

Кирил и Кристијан од ООУ „Мите Богоевски“ – Ресен се национални победници на Европскиот квиз на пари 2023

Прочитај повеќе..

Започнува Глобалната недела на парите 2023: „Планирајте си ги парите, засадете ја иднината!“

Прочитај повеќе..

Јавен повик до основните и до средните училишта во Република Северна Македонија за Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Публикација на ИНФЕ-ОЕЦД ги истакнува активностите на Народната банка за финансиска едукација преку дигиталните канали

Прочитај повеќе..

Расте бројот на предавањата за финансиска едукација на Народната банка во 2022 година

Прочитај повеќе..

Одржана третата работна средба на Работната група за следење на спроведувањето на Стратегијата за финансиска едукација и финансиска инклузија

Прочитај повеќе..

Склучен Меморандум за соработка помеѓу Народната банка и Сојузот на математичари на Македонија

Прочитај повеќе..

Во Народната банка беа доделени наградите од Конкурсот за ученици од основното и средното образование посветен на Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври

Прочитај повеќе..

Од 23 до 25 ноември годинава ќе се одржи шестото издание на Деновите на финансиската писменост

Јавен повик за сите заинтересирани граѓани за присуство на едукативни презентации преку видеоконференциска врска

Прочитај повеќе..

Одржан Вториот состанок на Работната група за следење на спроведувањето на Стратегијата за финансиска едукација и финансиска инклузија

Прочитај повеќе..

Усвоени Основните компетенции на финансиската едукација – Координиран пристап на финансиските регулатори, на приватниот и на граѓанскиот сектор за поефикасна едукација

Прочитај повеќе..

Народната банка го објави Поимникот на термини од областа на банкарското и централнобанкарското работење

Прочитај повеќе..

Анкета за финансиската писменост на Народната банка: Половина од младите од 13 до 15 години велат дека знаат делумно да располагаат со парите

Прочитај повеќе..

Во првото полугодие од 2022 година околу 1.700 ученици и наставници ги посетија предавањата за финансиска едукација на НБ

Прочитај повеќе..

Одржан е едукативен квиз за учениците од Средното економско училиште „Св. Кирил и Методиј“ – Охрид

Прочитај повеќе..

Избрани претставниците за европското финале на „Европскиот квиз на пари”

Прочитај повеќе..

Започнува Глобалната недела на парите 2022: „Градете ја својата иднина, користете ги парите паметно“

Прочитај повеќе..

Одржана виртуелна работна средба за подготовка за Европскиот квиз на парите за 2022 година

Прочитај повеќе..