Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците и промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција

Прочитај повеќе..

Заедничка средба на претставници на членките на Стопанската комора на Македонија со гувернерката на НБРМ

Прочитај повеќе..

Гувернерката на НБРМ на Годишната конференција и на Годишното генерално собрание на БИС

Прочитај повеќе..

ЦЕФ со поддршка од НБРМ: оддржана меѓународната веб-конференција „Финансиската вклученост и улогата на платните системи“

Прочитај повеќе..

Одржана 29. сесија на Клубот на истражувачи

Презентирани два истражувачки труда.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 13.6.2018 година

Се одржа редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ.

Прочитај повеќе..

13.6.2018 година, Скопје

НБРМ објави нова едукативна публикација за најмладите

„Стрипотека со Денарко“ - збирка од петнаесет едукативни стрипови, чијшто концепт овозможува интерактивно читање.

Прочитај повеќе..

Гувернерката на НБРМ и министерот за финансии на средба на Конституенцата на ММФ и Светската банка

Средбата на која учествуваат претставници на петнаесетте држави членки на Конституенцата се одржува во Сплит, Хрватска

Прочитај повеќе..

Успешно заврши 11. конференција за плаќања и пазарна инфраструктура на НБРМ

Прочитај повеќе..

Започна 11. конференција за плаќања и пазарна инфраструктура на НБРМ

Прочитај повеќе..

Утре започнува 11. Конференција за плаќања и пазарна инфраструктура на НБРМ

Прочитај повеќе..

Донесени Стратегискиот план и Програмата за истражувачка активност на НБРМ за следниот тригодишен период

Одржана редовна седница на Советот на НБРМ

Прочитај повеќе..

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците, кај останатите финансиски институции (ОФИ) и движењата во платниот биланс

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.05.2018

НБРМ одржа еднодневна работилница за „Финтек“

Со поддршка од Фондот за развој на Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ ДФ)

Прочитај повеќе..

25.05.2018 година

Гувернерката на НБРМ и министерот за финансии присуствуваа на министерскиот дијалог помеѓу ЕУ и земјите од Западен Балкан и Турција

Прочитај повеќе..

24.05.2018 година, Скопје

Средба со Претседателот на Република Македонија, проф. д-р Ѓорге Иванов

Претседателот Иванов на д-р Ангеловска-Бежоска ѝ го честиташе именувањето за гувернер на Народната банка

Прочитај повеќе..

24.05.2018 година

Гувернерката на НБРМ и министерот за финансии во работна посета на Брисел

Во рамки на Економско-финансискиот дијалог помеѓу ЕУ, Западен Балкан и Турција

Прочитај повеќе..

Семинар за млади и идни банкари со гувернерката на НБРМ

Во организација на Академијата за банкарство и информатичка технологија – АБИТ

Прочитај повеќе..

23.05.2018, Скопје

Остварена средба меѓу гувернерката на НБРМ и министерот за финансии

Добрата координација на фискалната и монетарната политика, во насока на остварување на макроекономските цели, ќе продолжи и во иднина

Прочитај повеќе..