Соопштение на НБРМ, 10.9.2014

Одржана е редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Прочитај повеќе..

Скопје, 10.9.2014 година

Соопштение на НБРМ, 10.9.2014 година

На 9.9.2014 година се одржа редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во македонската економија и земјите од регионот, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и најновите макроекономски показатели во контекст на поставеноста на монетарната политика

Прочитај повеќе..

Скопје, 13.8.2014 година

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 13.8.2014

На 12.8.2014 година се одржа редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во банкарскиот систем, движењата на меѓународните и на домашните финансиски пазари и најновите макроекономски показатели

Прочитај повеќе..

Скопје, 13.8.2014 година

Соопштение на НБРМ, 13.8.2014 година

На 12.8.2014 година се одржа редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во банкарскиот систем, движењата на меѓународните и на домашните финансиски пазари и најновите макроекономски показатели во контекст на поставеноста на монетарната политика

Прочитај повеќе..

Скопје, 1.8.2014 година

Соопштение на НБРМ, 1.8.2014 година

Денес, во Народната банка на Република Македонија се одржа промоција на кованите пари за колекционерски цели „Кирил и Методиј“ и на „Лав“ и „Девица“ од серијата „Хороскопски знаци“.

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.7.2014 година

Соопштение на НБРМ, 31.7.2014 година

Советот на Народната банка го разгледа најновиот Квартален извештај. Заклучено беше дека домашната економија и натаму засилено закрепнува, во услови на ниска инфлација и зголемена кредитна поддршка од страна на банкарскиот сектор

Прочитај повеќе..

Скопје, 9.7.2014 година

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 9.7.2014

На 8.7.2014 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во банкарскиот сектор, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и најновите макроекономски показатели

Прочитај повеќе..

Скопје, 4.7.2014 година

Соопштение на НБРМ, 4.7.2014 година

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека во соработка со централните банки на Холандија и Португалија, ја организира Седмата конференција за платните системи и системите за порамнување хартии од вредност, којашто ќе се одржи во Охрид во периодот од 6 до 9 јули 2014 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 3.7.2014 година

Соопштение на НБРМ, 3.7.2014 година

Советот на Народната банка на Република Македонија денес ја одржа својата седма седница на која го разгледа и го усвои Извештајот за финансиската стабилност во Република Македонија за 2013 година, при што беше констатирано задржување на финансиската стабилност и во 2013 година

Прочитај повеќе..