Скопје, 29.10.2014 година

Соопштение на НБРМ, 29.10.2014 година

Народната банка на Република Македонија со задоволство ја известува јавноста дека денес, на 29 октомври 2014 година, гувернерот на Народната банка на Република Македонија, Димитар Богов и гувернерот на Хрватската народна банка, Борис Вујчиќ, потпишаа Меморандум за соработка

Прочитај повеќе..

Скопје, 24.10.2014 година

Расположливи депозити на седум дена, 24.10.2014 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 16.10.2014 година

Расположливи депозити на седум дена, 16.10.2014 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 15.10.2014 година

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 15.10.2014

На 14.10.2014 година се одржа редовна месечна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во банкарскиот систем, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и најновите макроекономски показатели

Прочитај повеќе..

Скопје, 15.10.2014 година

Соопштение на НБРМ, 15.10.2014 година

На 14.10.2014 година се одржа редовна месечна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани состојбите во банкарскиот систем, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и најновите макроекономски показатели во контекст на поставеноста на монетарната политика

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 1.10.2014

Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија (ЕЦА) ќе ги собере на едно место носителите на политиките и давателите на финансиските услуги од регионот.

Прочитај повеќе..

Скопје, 1.10.2014 година

Соопштение на НБРМ, 1.10.2014 година

Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија (ЕЦА) ќе ги собере на едно место носителите на политиките и давателите на финансиските услуги од регионот да разговараат за новите начини за одговорно и одржливо вклучување на децата и младите во нивните национални економии

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 26.9.2014

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека во заедничка организација со Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади, на 2 и 3 октомври 2014 година, во хотелот „Александар Палас“, Скопје, ќе ја одржи Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија

Прочитај повеќе..

Скопје, 26.9.2014 година

Соопштение на НБРМ, 26.9.2014 година

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека во заедничка организација со Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади, на 2 и 3 октомври 2014 година, во хотелот „Александар Палас“, Скопје,  ќе ја одржи Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија

Прочитај повеќе..

Скопје, 26.9.2014 година

Соопштение на НБРМ, 26.9.2014 година

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издадена и пуштена во оптек кованата пара за колекционерски цели „Скорпија“ од серијата „Хороскопски знаци“ („Службен весник на Република Македонија“ бр. 102/14 и 116/14)

Прочитај повеќе..

Скопје, 25.9.2014 година

Соопштение на НБРМ, 25.9.2014 година

Советот на Народната банка на Република Македонија денес ја одржа својата  деветта седница.

Прочитај повеќе..

Скопје, 19.9.2014 година

Соопштение на НБРМ, 19.9.2014 година

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека е издадена и пуштена во оптек кованата пара за колекционерски цели „Вага“ од серијата „Хороскопски знаци“ („Службен весник на Република Македонија“ бр. 102/14 и 116/14).

Прочитај повеќе..

Скопје, 10.9.2014 година

Редовна аукција за продажба на благајнички записи

Прочитај повеќе..