Скопје, 24 јули 2020 година

Народната банка започна со одржување серијал е-работилници за новинари

Прочитај повеќе..

Скопје, 21 јули 2020 година

Монетарни движења во Република Северна Македонија

Прочитај повеќе..

Скопје, 17 јули 2020 година

Народната банка и ОПМ и заеднички ќе се залагаат за натамошно унапредување на заштитата на потрошувачите – корисници на услугите на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Скопје, 16 јули 2020 година

Основната каматна стапка и понудата на благајнички записи се непроменети

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 9 јули 2020 година

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“ за 2019 година, за одличен квалитет при обработката на комерцијалните плаќања и финансиските трансфери

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 јуни 2020 година

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците и промените кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 јуни 2020 година

Народната банка го објави конкурсот за Годишната награда за млади истражувачи за 2021 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 26 јуни 2020 година

Повторно претставник на нашата земја е европски вицешампион на Европскиот квиз на парите

Христијан Андовски од Велес го освои второто место на годинешното издание на најголемото европско натпреварување во сферата на финансиската едукација

Прочитај повеќе..

Скопје, 24 јуни 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Граѓаните треба да бидат спокојни – нема да има девалвација, денарот ќе остане стабилен

Прочитај повеќе..

Скопје, 23 јуни 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Шпекулациите поврзани со курсот на денарот не се поткрепени со економски аргументи

Изјава на гувернерката на Народната банка за „Фактор“

Прочитај повеќе..

Скопје, 19.6.2020 година

Монетарни движења во Република Северна Македонија

Прочитај повеќе..

Скопје, 17 јуни 2020 година

Претставниците на нашата земја најбројни во големото финале на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Скопје, 17 јуни 2020 година

Основната каматна стапка и понудата на благајнички записи се непроменети, раст на девизните резерви

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика

Прочитај повеќе..

Скопје, 16 јуни 2020 година

Состанок Ангеловска-Бежоска – Галовеј: Соодветната монетарна политика, загарантираната ценовна стабилност и стабилноста на денарот се еден од најцврстите столбови на македонската економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 11 јуни 2020 година

Ангеловска-Бежоска учествуваше на Годишниот форум на Виенската иницијатива

Виенската иницијатива обезбедува клучна платформа за дијалог на финансискиот сектор и во текот на корона-кризата

Прочитај повеќе..

Скопје, 8 јуни 2020 година

Граѓаните сѐ повеќе ги користат платежните картички и електронското банкарство

Соопштение за движењата кај плаќањата во првиот квартал од 2020 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 5 јуни 2020 година

Ангеловска-Бежоска учествуваше на 43. средба на Клубот на гувернерите

Прочитај повеќе..

Скопје, 31 мај 2020 година

Ангеловска-Бежоска за „Глобал капитал“: Дури и кога се справуваме со корона-кризата, не треба да заборавиме на структурните реформи со кои ќе се зголеми долгорочниот потенцијал на економијата

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 мај 2020 година

Заеднички да го заштитиме јавното здравје

Препораки во врска со исплатата на паричната помош од социјална и детска заштита

Прочитај повеќе..

Скопје, 29 мај 2020 година

Близу 500 ученици учествуваа на националниот натпревар на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Скопје, 29 мај 2020 година

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците, движењата во платниот биланс и движењата кај останатите финансиски институции

Прочитај повеќе..

Скопје, 29 мај 2020 година

Разгледана Годишната информација за плаќањата во 2019 година и донесена нова Одлука за методологијата за управување со ликвидносниот ризик со цел натамошно усогласување со базелските стандарди и регулативата на ЕУ

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..