Скопје, 29 јули 2021 година

ЕФСЕ ја посочи Народната банка како лидер во регионот во поддршката на развојот на финтек-секторот

Прочитај повеќе..

Скопје, 16 февруари 2021 година

Народната банка објави одговори на најчесто поставуваните прашања во јавноста во врска со крипто-средствата

Прочитај повеќе..

Скопје, 8 февруари, 2021 година

Секторот за финансиски услуги во Република Северна Македонија е подготвен за финтек-трансформација

Прочитај повеќе..

Скопје, 06.12.2019

Работилница во Народната банка: Ќе се подготвува Национална стратегија за поддршка на развојот на финтек-секторот

Прочитај повеќе..

Скопје, 19.11.2019

Народната банка отвори Порта за иновации – засилено ќе се поддржува развојот на финтек-секторот кај нас

Прочитај повеќе..

Скопје, 11.11.2019

Работилница во Народната банка: Како најсоодветно да се поддржи развојот на иновативен финтек екосистем?

Прочитај повеќе..