Muzeu i Bankës Popullore kujdeset për dhe i ruan këto koleksione të objekteve:

 • Koleksion i monedhave të paionëve;
 • Koleksion i monedhave antike maqedonase;
 • Koleksion i monedhave antike greke;
 • Koleksion i monedhave kelte;
 • Koleksion i monedhave ilire;
 • Koleksion i monedhave republikane romake;
 • Koleksion i monedhave perandorake romake;
 • Koleksion i monedhave provinciale romake;
 • Koleksion i monedhave bizantine;
 • Koleksion i monedhave të mesjetës së vendeve ballkanike;
 • Koleksion i monedhave veneciane;
 • Koleksion i formave pseudo-parave, modaleve, vulave dhe eksagiumeve:
 • Koleksion i monedhave Otomane;
 • Koleksion i parave moderne.

Një pjesë janë të ekspozuara brenda ekspozitës në kabinetin e Guvernatorit dhe tjetra brenda ekspozitës permanente muzeore.