Скопје, 18 март 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Макроекономската состојба е стабилна, Народната банка ќе даде максимален придонес за справување со предизвиците

Прочитај повеќе..

Скопје, 18 март 2020 година

Советот на Народната банка донесе неколку одлуки за поддршка на економијата

Прочитај повеќе..

Скопје, 17 март 2020 година

Заради заштита на здравјето да се намали употребата на денарската и девизната готовина

Дополнителни препораки од Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 16 март 2020 година

Вонредна седница на КОМП: Донесена одлука за намалување на основната каматна стапка на Народната банка на нивото од 1,75%

Прочитај повеќе..

Скопје, 15 март 2020 година

Известување во врска со работата на банките, штедилниците, менувачниците и правните субјекти коишто даваат услуга брз трансфер на пари

Прочитај повеќе..

Скопје, 12 март 2020 година

Информации од Народната банка во врска со мерките за превенција од ширење на вирусот ковид-19 (коронавирус)

Прочитај повеќе..

 

Почитувани,

Доколку имате прашање во врска со мерките и препораките поврзани со актуелната состојба со ковид-19, коешто е во надлежност на Народната банка, ве замолуваме да го испратите на е-адресата: [email protected]