Народната банка е домаќин на Петтиот состанок на Регионалната работна група за финансиска едукација на Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 28.10.2015

Народната банка на Република Македонија и Алијансата за финансиска вклученост, со поддршка на Федералното министерство за економска соработка и развој на Германија и Секретаријатот за економски прашања на Швајцарија, го одржаа Првиот регионален форум на Источна Европа и Централна Азија за финансиска вклученост на мрежата АФИ во Скопје, од 26 до 28 октомври 2015 година.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 1.10.2014

Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија (ЕЦА) ќе ги собере на едно место носителите на политиките и давателите на финансиските услуги од регионот.

Прочитај повеќе..