Скопје, 28 декември 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Капитал“

Ангеловска-Бежоска: Растот на домашната економија во 2019 година ќе забрза на 3,5%

Прочитај повеќе..

Скопје, 27 декември 2018 година

Предновогодишно интервју со гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска за Македонското радио – прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 4 ноември 2018 година

Неделно интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Радио Слободна Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 24 октомври 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет-порталот „Денар“

Прочитај повеќе..

Скопје, 25 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Македонската телевизија - МТВ, прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 19 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

Анита Ангеловска-Бежоска, гувернер на НБРМ: Финтек компаниите ќе ја поттикнат конкуренцијата и ќе придонесат кон воведување иновативни решенија за плаќања во е-трговија

Прочитај повеќе..

Скопје, 11 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Вечер“

Анита Ангеловска-Бежоска, гувернер на НБРМ: Цврсто останувам на ставот дека фиксниот курс на денарот е оптимален за македонската економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 20 јули 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Капитал“

Анита Ангеловска-Бежоска: Ќе водaм монетарна политика што ќе создаде амбиент за поголем економски раст

Прочитај повеќе..

Скопје, 10 јули 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за МИА

Прочитај повеќе..