Скопје, 23 септември 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за емисијата „24 тренд анализа“ на ТВ „24“

Прочитај повеќе..

Скопје, 12 септември 2019

Изјава на гувернерката на Народната банка на Репубика Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за академскиот блог „Республика“

Треба да инвестираме во здравство и во образование

Прочитај повеќе..

Скопје, 29 август 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за неделникот „Скопско ехо“

Треба внимателно и долгорочно да се планира развојот на градот

Прочитај повеќе..

Скопје, 31 август 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за МТВ, прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 09 јули 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за гласилото „Правда“ („Нова Македонија“)

Се намалува бројот на блокирани сметки на правните лица

Прочитај повеќе..

Скопје, 15 јуни 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Слободен печат“

Очекуваме раст на инвестициите (ВИДЕО)

Прочитај повеќе..

Скопје, 05 јуни 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Слободен печат“

Жените треба да бидат похрабри за да успеат во светот на мажите (ВИДЕО)

Прочитај повеќе..

Скопје, 26 април 2019

Изјава на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за МИА, по повод 27 години од монетарното осамостојување

Можам да потврдам дека денарот е стабилен на денот на монетарната самостојност

Прочитај повеќе..

Скопје-Лондон, 17 април 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Централно банкарство“ (Central Banking)

Подкаст: Северна Македонија на работ на промени (достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 14 април 2019

Изјава на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за МИА

Монетарната политика соодветна, банкарскиот систем стабилен и отпорен

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 12 април 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и министерот за финансии, Драган Тевдовски, за „Гласот на Америка“

Пролетни средби на ММФ и Групацијата на Светската банка

Прочитај повеќе..

22 март 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Блумберг“ (Bloomberg)

достапно само на англиски јазик

Прочитај повеќе..

Скопје, 15 март 2019

Изјава на гувернерката на Народната банка, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за веб-страницата „24 Инфо“

Многу новитети во работењето на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 08 март 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет-порталот „24 Инфо“

Создавањето подобри услови за остварување на правата на жените носи значајни придобивки за општеството

Прочитај повеќе..

Скопје, 26 февруари 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Економија и бизнис“

Годинава очекуваме повисок економски раст

Прочитај повеќе..

Скопје, 12 февруари 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет-порталот „Академик“

За преминувањето во втората фаза од Спогодбата за стабилизација и асоцијација

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 јануари 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Фактор“

Растот на минималната плата да го следат мерки за зголемување на продуктивноста

Прочитај повеќе..

Скопје, 23 јануари 2019

Гостување на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска во емисијата „Економски магазин“ нa телевизија Алсат-М

Прочитај повеќе..

Скопје, 31 декември 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Нова Македонија“

Да се фокусираме на побрз, но и на поквалитетен економски раст

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 декември 2018

Гостување на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска во емисијата „Агенда 35“ на Македонската телевизија – МТВ, прв програмски сервис

Прочитај повеќе..