Скопје, 5 август 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Девизните дознаки од иселениците и лицата на привремена работа во странство се важни за македонската економија

Интервјуа за австралиското радио СБС и е-магазинот „Анторис“

Прочитај повеќе..

Скопје, 24 јуни 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Граѓаните треба да бидат спокојни – нема да има девалвација, денарот ќе остане стабилен

Прочитај повеќе..

Скопје, 23 јуни 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Шпекулациите поврзани со курсот на денарот не се поткрепени со економски аргументи

Изјава на гувернерката на Народната банка за „Фактор“

Прочитај повеќе..

Скопје, 7 мај 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Значително се зголемува користењето на електронското банкарство

Од интервју за емисијата „Топ тема“ на ТВ Телма

Прочитај повеќе..

Скопје, 3 мај 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Народната банка е гарант за стабилноста на цените и на денарот

Од интервју за „Независен.мк“

Прочитај повеќе..

Скопје, 20 април 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Не се очекува пораст на стапката на инфлација

Од интервју за неделникот „Капитал“

Прочитај повеќе..

Скопје, 3 април 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Очекуваме да дојде до олеснување на финансиските услови и за граѓаните и за корпоративниот сектор

Од интервју за ТВ 21

Прочитај повеќе..

Скопје, 31 март 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот систем има капацитет да даде поддршка за населението и за компаниите. Денарот е и ќе остане стабилен

Од интервју за телевизијата 24

Прочитај повеќе..

Скопје, 22 март 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Можностите за промена на договорните услови се поповолни за засегнатите граѓани од мерка само со мораториум, се работи на уредба за ефикасно и брзо спроведување

Прочитај повеќе..

Скопје, 19 март 2020 година

Ангеловска-Бежоска за МИА: Денарот е и ќе остане стабилен, депозитите сигурни

Изјава на гувернерката на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 12.3.2020 година

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска за емисијата „Економски магазин“ на телевизијата Алсат-М

Ангеловска-Бежоска: Банкарскиот систем е отпорен на потенцијалните шокови

Прочитај повеќе..

Скопје, 27 февруари 2020 година

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за Банкарство.мк

„НБСтат“ е европски дизајнирана платформа за статистички податоци

Прочитај повеќе..

Скопје, 4 јануари 2020 година

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за Македонското радио – Радио Скопје

Народната банка секогаш е подготвена да води монетарна политика соодветна на движењата во македонската економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 2 јануари 2020 година

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за МТВ

Со новата регулатива ќе се поттикне конкуренцијата во сферата на платежните услуги

Прочитај повеќе..

Скопје, 1 јануари 2020

Новогодишно интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за МИА

Денарот ќе биде стабилен и во 2020 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 26 декември 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за емисијата „Што не е јасно?“ на Алфа ТВ

Остварувањата на македонската економија се во линија со проекциите на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 18 декември 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за специјалното издание на магазинот „Економист“, „Светот во 2020 г.“, издадено на македонски јазик

За повисоки стапки на економски раст се потребни реформи со позитивни ефекти врз човечкиот потенцијал, физичкиот капитал и продуктивноста

Прочитај повеќе..

Скопје, 18 декември 2019

Интервју на вицегувернерката на Народната банка, Ана Митреска, за емисијата „Економски магазин“ на телевизијата Алсат-М

Макроекономското сценарио за македонската економија е стабилно

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 октомври 2019

Од интервјуто со гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за емисијата „Агенда 35“ на Македонската телевизија - МТВ, прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 18 октомври 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и министерката за финансии, Нина Ангеловска, за Гласот на Америка

Македонската економија не е директно изложена на ризиците од глобалните трговски тензии

Прочитај повеќе..