Скопје, 7 декември, 2020 година

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции - ноември 2020 година

Прочитај повеќе..

27 ноември 2020 година

Поздравно обраќање на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, на 25. годишно собрание на АЦИ, видеоконференциски повик

Прочитај повеќе..

Скопје, 23 ноември, 2020 година

Обраќање на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, по повод Деновите на финансиската писменост – 2020 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 октомври, 2020 година

Обраќање на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, по повод Светскиот ден на штедењето

Прочитај повеќе..

Скопје, 19 мај 2020 година

Ангеловска-Бежоска: Високото ниво на девизните резерви и здравиот банкарски систем овозможуваат да им одговориме на предизвиците од корона-кризата со соодветни мерки

Обраќање на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, на Економскиот и финансиски дијалог помеѓу ЕУ, Западен Балкан и Турција, 19 мај 2020 година, видеоконференција

Прочитај повеќе..

Скопје, 5 мај 2020 година

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции - мај 2020 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 26 април 2020 година

Остануваме доследни во одржувањето на стабилноста на цените и на стабилноста на домашната валута

Обраќање на гувернерката на Народната банка по повод 28 години од монетарното осамостојување

Прочитај повеќе..

Скопје, 25.2.2020 година

Обраќање на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на работната средба со наставниот кадар за Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.12.2019

Обраќање на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на Работилницата за новинари - 2019 г., организирана од НБРСМ

Прочитај повеќе..

Скопје, 06.12.2019

Обраќање на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на Работилницата за финансиски технологии во организација на НБРСМ

(достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..

Приштина, 19.11.2019

Презентација на излагањето на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на меѓународната конференција „Ризиците и можностите во постојаниот развој на финансискиот пејзаж – чекорење напред“, организирана од Централната банка на Косово

(достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..

Скопје, 07.11.2019

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции – ноември 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.10.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, по повод Светскиот ден на штедењето, Скопје, 31.10.2019

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.10.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на почетна конференција на Твининг проектот „Јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка на патот кон нејзино членство во ЕСЦБ“, Скопје, 30.10.2019

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.10.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на настанот по повод Денот на европската статистика одржан во Народна банка, Скопје, 28.10.2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.09.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на Петтиот состанок на Регионалната работна група за финансиска едукација на Југоисточна Европа, Скопје, 27.09.2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.06.2019

Говор на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска, на Состанокот на Конституенцата на ММФ и Групацијата на Светската банка, Скопје, 22.06.2019 година

Прочитај повеќе..

Охрид, 03.06.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура: Отворени врати за менување на платежниот пејзаж, Охрид, 3-5 јуни 2019 година

Прочитај повеќе..

Брисел, 17.05.2019

Обраќање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, Министерски дијалог за Програмите за економски реформи на земјите кандидатки, Брисел, 17 мај 2019 година

(достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.05.2019 година

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции – мај 2019 година

Прочитај повеќе..