Соопштенија

16.06.2021

Поставеноста на монетарната политика е оценета како соодветна на макроекономските услови

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

15.06.2021

Гувернерката на Народната банка учествуваше на годишниот состанок на Одборот на ЦЕФ, Љубљана

Вклученоста во активностите на ЦЕФ е и потврда на заложбите за постојано јакнење на институционалните капацитети на Народната банка

Прочитај повеќе..

12.06.2021

Ангеловска-Бежоска: За да се оствари стабилен економски раст клучни се зголемувањето на продуктивноста, вложувањето во човечкиот капитал, структурните реформи и дигитализација

Гувернерката на Народната банка на Регионалниот собир на гувернери во Ровињ, Хрватска

Прочитај повеќе..

10.06.2021

Митреска: Транспарентноста, финансиската едукација и придонесот за зелените финансии за првпат се одделни стратегиски цели во новиот Стратегиски план на Народната банка

Прочитај повеќе..

Настани