ПАТУВАЊЕ ВО СВЕТОТ НА ПАРИТЕ

Би сакале да ве поканиме на едно прекрасно „патување“ во светот на парите! сигурни сме дека ќе доживеете едно интересно и волшебно искуство. На ова имагинирано патување ќе дознаете:

  • Што се парите, нивната улога и мисија;
  • Историја на парите, од нивното потекло до сегашноста;
  • Факти за парите;
  • Повеќе информации за националната валута;
  • Како да препознаете вистинска и лажна банкнота.

Дали сте подготвени да го започнете вашето патување? Кога ќе стигнете на крајната точка, ќе ги откриете сите тајни поврзани со парите! Па, да започнеме...