Соопштение на НБРМ, 12.3.2014

На 10 март 2014 година, со симболичното удирање на ѕвоното во просториите на Македонската берза се означи почетокот на „Глобалната недела на парите“, којашто ќе трае од 10 до 17 март 2014 година, во организација на Координациското тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија, а под водство на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади.

Соопштение на НБРМ, 19.12.2013

Денес, во просториите на Народната банка на Република Македонија, се потпиша Меморандумот за соработка помеѓу Народната банка на Република Македонија, Министерството за финансии, Агенцијата за супервизија на осигурување, Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување и Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија

Соопштение на НБРМ, 14.5.2013

На Вториот годишен самит на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади „Менување на иднината на финансиите“, што се одржа од 7 до 9 мај 2013 година во Истанбул, Турција, Народната банка на Република Македонија зеде учество и го освои првото место, односно ја освои престижната награда „Регионален финалист на Европа“, во категоријата за најдобро организирани настани и активности за време на Глобалната недела на парите 2013 година, 15 - 21 март, во конкуренција со над 25 земји-учеснички од Европа.

Соопштение на НБРМ, 1.4.2013

По повод Меѓународната недела за финансиска едукација на деца и млади, 15-21 март, под водство на Меѓународната организација за едукација на деца и млади со седиште во Амстердам, Холандија, беа преземени бројни активности од страна на 185 организации за финансиска едукација, при што беа опфатени 1 милион деца и млади од најмалку 80 држави.

Соопштение на НБРМ, 31.10.2012

По повод Меѓународниот ден на штедењето - 31 октомври, Народната банка организира настан со кој го одбележа денот на штедењето и го означи почетокот на долгорочниот проект наречен „Финансиска едукација“