Соопштение на НБРМ, 7.10.2016

Народната банка на Република Македонија (НБРМ), во соработка со Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ), изготви три едукативни брошури на следниве теми: „Со штедење денари до остварување на соништата!“, „Што треба да знаеме пред да земеме кредит“ и „Дали вие управувате со вашите пари или вашите пари управуваат со вас?“.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 15.3.2016

Одбележување на Глобалната недела на парите - 14 до 20 март 2016 година

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 10.2.2016

Во просториите на Училиштето „Вудроу Вилсон“, во присуство на гувернерот на НБРМ, г. Димитар Богов, и директорот на Одборот на Училиштето „Вудроу Вилсон“, г-ѓа Елита Маша, беше потпишан Меморандумот за соработка во областа на социјалната и финансиската едукација.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 2.11.2015

Фондот за развој на Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ ДФ) им помага на македонските домаќинства да се здобијат со повеќе информации за станбените кредити

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 28.10.2015

Народната банка на Република Македонија и Алијансата за финансиска вклученост, со поддршка на Федералното министерство за економска соработка и развој на Германија и Секретаријатот за економски прашања на Швајцарија, го одржаа Првиот регионален форум на Источна Европа и Централна Азија за финансиска вклученост на мрежата АФИ во Скопје, од 26 до 28 октомври 2015 година.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 13.3.2015

Одбележување на „Глобалната недела на парите“ во 2015 година

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 26.2.2015

На 27 и 28 февруари 2015 година, Народната банка на Република Македонија и останатите регулатори на финансискиот систем, во соработка со Европскиот фонд за Југоисточна Европа, ќе организираат работилница за новинарите од економските редакции

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 31.10.2014

Денес, во рамки на одбележувањето на Меѓународниот ден на штедењето, а по повод распишаниот Конкурс за деца и млади од страна на Народната банка на Република Македонија и на Агенцијата за супервизија на осигурувањето, во просториите на Агенцијата беа доделени 12 рамноправни парични награди

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 1.10.2014

Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија (ЕЦА) ќе ги собере на едно место носителите на политиките и давателите на финансиските услуги од регионот.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 26.9.2014

Народната банка на Република Македонија ја известува јавноста дека во заедничка организација со Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади, на 2 и 3 октомври 2014 година, во хотелот „Александар Палас“, Скопје, ќе ја одржи Третата годишна регионална средба на Меѓународната организација за финансиска едукација на деца и млади за Европа и Централна Азија

Прочитај повеќе..