НБРМ објави едукативна игра за финансиско едуцирање на младата популација

Прочитај повеќе..

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Прочитај повеќе..

НБРМ објави нова едукативна публикација за најмладите

„Стрипотека со Денарко“ - збирка од петнаесет едукативни стрипови, чијшто концепт овозможува интерактивно читање.

Прочитај повеќе..

НБРМ одржа еднодневна работилница за „Финтек“

Со поддршка од Фондот за развој на Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ ДФ)

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 18.5.2018 година

НБРМ ја објави публикацијата „Паметно управување со парите – водич за личните финансии“

Прочитај повеќе..

Соопштение, 11.5.2018 година

Започнаа Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 4.4.2018 година

Одржан е состанок на претставници на регулаторните институции во државава, учесници во Координациското тело за финансиска едукација

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 15.3.2018

Координациското тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија, оваа недела ја одбележуваат Глобалната недела на парите

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 13.02.2018

Народната банка на Република Македонија објавува Конкурс за изработка на едукативна игра (веб/мобилна апликација)

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 11.01.2018

Народната банка на Република Македонија (НБРМ), во соработка со Фондот за развој на Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ ДФ), изготви две едукативни брошури, наменети за младата популација во државата

Прочитај повеќе..