Марко Инѓилизов и Викторија Панова се победници на националниот натпревар – ќе ја претставуваат земјава на финалето на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Прочитај повеќе..

Што работи централната банка и што значи тоа за Вашиот секојдневен живот?

Економија за секого

Прочитај повеќе..

Потпишан нов меморандум за соработка: Регулаторните институции на финансискиот систем ќе ги зајакнат активностите за подигнување на нивото на финансиска писменост и ќе започнат активности за подобрување на финансиската инклузија на населението

Прочитај повеќе..

Финансиската едукација станува предизвик за учениците во земјава

Голем одѕив на јавниот повик за учество во Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Јавен повик до основните и средните училишта во Република Македонија

Македонската банкарска асоцијација во соработка со Министерството за образование и наука, Народната банка на Република Македонија и Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија

Прочитај повеќе..

Склучен меморандум за соработка помеѓу НБРМ и МБА во сферата на финансиската едукација и финансиската инклузија

Прочитај повеќе..

Техничка помош за финансиска едукација во Програмата на Конституенцата на Министерството за финансии на Холандија во соработка со Меѓународната мрежа за финансиска едукација при ОЕЦД

Прочитај повеќе..

Доделени наградите на учениците со најдобри творби за меѓународните денови на штедењето и осигурувањето

Прочитај повеќе..