Се одржа работна средба за подготовка за Европскиот квиз на парите за 2021 година

Прочитај повеќе..

Денови на финансиската писменост – финансиската едукација е јавен интерес

Прочитај повеќе..

Народната банка за првпат ќе одржи обука за обучувачи од областа на финансиската едукација во соработка со граѓанскиот сектор

Прочитај повеќе..

Следната недела ќе се одржи четвртото издание на Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Објавени резултатите од традиционалниот конкурс за ученици по повод Светскиот ден на штедењето

Прочитај повеќе..

Наградени ученици на Конкурсот за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври

Прочитај повеќе..

Повторно претставник на нашата земја е европски вицешампион на Европскиот квиз на парите

Христијан Андовски од Велес го освои второто место на годинешното издание на најголемото европско натпреварување во сферата на финансиската едукација

Прочитај повеќе..

Претставниците на нашата земја најбројни во големото финале на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Објавени резултатите од анкетата на ОЕЦД-ИНФЕ за мерење на нивото на финансиската писменост на возрасното население во Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..