Гувернерката на НБРМ и министерот за финансии во работна посета на Брисел

Во рамки на Економско-финансискиот дијалог помеѓу ЕУ, Западен Балкан и Турција

Прочитај повеќе..

Семинар за млади и идни банкари со гувернерката на НБРМ

Во организација на Академијата за банкарство и информатичка технологија – АБИТ

Прочитај повеќе..

Остварена средба меѓу гувернерката на НБРМ и министерот за финансии

Добрата координација на фискалната и монетарната политика, во насока на остварување на макроекономските цели, ќе продолжи и во иднина

Прочитај повеќе..

Остварувања на Народната банка на Република Македонија во периодот мај 2011 ‒ мај 2018

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 21.5.2018 година

Монетарни движења во Република Македонија

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 18.5.2018 година

НБРМ ја објави публикацијата „Паметно управување со парите – водич за личните финансии“

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 17.5.2018 година

Народната банка на Република Македонија беше домаќин на претставници на Хрватската народна банка.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 16.5.2018 година

Информација за движењата во плаќањата во Република Македонија во 2017 година

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 14.5.2018 година

Утре влегуваат во оптек првите полимерни пари на Република Македонија.

Прочитај повеќе..

Соопштение, 11.5.2018 година

Започнаа Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 9.5.2018 година

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Прочитај повеќе..

Соопштение, 9.5.2018 година

Гувернерот Богов претседаваше со годишниот состанок на Управниот одбор на Регионалната меѓународна организација ЦЕФ

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 3.5.2018 година

Советот на Народната банка ја одржа деветата седница на која беше разгледан најновиот Квартален извештај и ревизијата на макроекономските проекции до крајот на 2019 година

Прочитај повеќе..

Презентација на тема: Ревизија на макроекономските проекции - мај 2018

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 30.4.2018 година

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците и монетарните движења во Република Македонија

Прочитај повеќе..