Соопштение на НБРМ, 20.4.2018 година

Монетарни движења во Република Македонија

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 13.4.2018 година

Заврши работниот дел од Седматa годишна истражувачка конференција на Народната банка

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 12.4.2018 година

Успешно заврши првиот работен ден од Седматa годишна истражувачка конференција на Народната банка на Република Македонија

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 12.4.2018 година

Започна Седмата годишна истражувачка конференција на НБРМ

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 11.4.2018 година

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 10.4.2018

Народната банка на Република Македонија издаде и пушти во оптек нова кована пара за колекционерски цели

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 5.4.2018 година

Народната банка на Република Македонија организира Седма годишна истражувачка конференција, 12 и 13 април 2018, Охрид

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 4.4.2018 година

Одржан е состанок на претставници на регулаторните институции во државава, учесници во Координациското тело за финансиска едукација

Прочитај повеќе..

Соопштение, 30.03.2018 година

Потпишан Меморандум за соработка во областа на едукацијата и истражувањето.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 30.03.2018 година

Позначајни промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција и движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 29.3.2018 година

Одржана е редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 21.3.2018 година

Монетарни движења во Република Македонија

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 16.3.2018 година

На 15 март 2018. во Народната банка се одржа 28. сесија на Клубот на истражувачите

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 15.3.2018

Координациското тело на регулаторните институции за финансиска едукација во Македонија, оваа недела ја одбележуваат Глобалната недела на парите

Прочитај повеќе..