Скопје, 06.12.2019

Работилница во Народната банка: Ќе се подготвува Национална стратегија за поддршка на развојот на финтек-секторот

Прочитај повеќе..

Вилнус, 28.11.2019

Ангеловска-Бежоска на Финтек-форумот 17+1 на високо ниво во Вилнус: Унапредувањата во сферата на дигиталните плаќања можат да придонесат за  зголемување на обемот на трговијата, а со тоа и зa растот на економиите

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.11.2019

Народната банка склучи Договор за соработка со Европската комисија во процесот на заштита на кованите евра од фалсификување

Прочитај повеќе..  • Соопштенија за печат  |  2019  |  2018 
  • Говори  |  Гувернер Анита Ангеловска-Бежоска  |  Претходни гувернери  |  Вицегувернери  |  Вицегувернери (до 2018 година)  |  Главен економист 
  • Интервјуа