Скопје, 26.04.2019

Изјава на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска по повод 27 години од монетарното осамостојување, за МИА

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 14.04.2019

Изјава на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска, за МИА

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 12.04.2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска и министерот за финансии, Драган Тевдовски, за „Гласот на Америка“

Прочитај повеќе..

22.03.2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Блумберг“ (Bloomberg)

достапно само на англиски јазик

Прочитај повеќе..

Скопје, 15.03.2019

Изјава на гувернерката на Народната банка, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за веб-страницата „24 Инфо“

Прочитај повеќе..

Скопје, 08.03.2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет порталот „24 Инфо“

Прочитај повеќе..

Скопје, 26.02.2019

Интервју на гувернерката на Народната банка, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Економија и бизнис“

Годинава очекуваме повисок економски раст

Прочитај повеќе..

Скопје, 12 февруари 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет порталот „Академик“

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 јануари 2019

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Фактор“

Прочитај повеќе..

Скопје, 23 јануари 2019 година

Гостување на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска во емисијата „Економски магазин“ нa телевизија Алсат-М

Прочитај повеќе..

Скопје, 31 декември 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Нова Македонија“

Да се фокусираме на побрз, но и на поквалитетен економски раст

Прочитај повеќе..

Скопје, 30 декември 2018 година

Гостување на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска во емисијата „Агенда 35“ на Македонската радио телевизија – МТВ – прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 28 декември 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Капитал“

Ангеловска-Бежоска: Растот на домашната економија во 2019 година ќе забрза на 3,5%

Прочитај повеќе..

Скопје, 27 декември 2018 година

Предновогодишно интервју со гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска за Македонското радио – прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 4 ноември 2018 година

Неделно интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Радио Слободна Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 24 октомври 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет порталот „Денар“

Прочитај повеќе..

Скопје, 25 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Македонска радио телевизија, МТВ, прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 19 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

Анита Ангеловска-Бежоска, гувернер на НБРМ: Финтек компаниите ќе ја поттикнат конкуренцијата и ќе придонесат кон воведување иновативни решенија за плаќања во е-трговија

Прочитај повеќе..

Скопје, 11 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Вечер“

Анита Ангеловска-Бежоска, гувернер на НБРМ: Цврсто останувам на ставот дека фиксниот курс на денарот е оптимален за македонската економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 20 јули 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Капитал“

Анита Ангеловска-Бежоска: Ќе водaм монетарна политика што ќе создаде амбиент за поголем економски раст

Прочитај повеќе..