Соопштенија

16.03.2019

Ангеловска-Бежоска на 7. средба на гувернерите од регионот: Развојот на секторот финтек може да доведе до бројни придобивки во економиите на Централна и Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..

13.03.2019

КОМП: Донесена одлука за намалување на основната каматна стапка на ниво од 2,25%

Прочитај повеќе..

12.03.2019

Извештај на „Стандард и Пурс“: Потврден кредитниот рејтинг на земјава „ББ-“, со стабилен изглед

Прочитај повеќе..

01.03.2019

Одржана серија работни состаноци на Народната банка и Комисијата за хартии од вредност

Прочитај повеќе..

Настани