Соопштенија

12.07.2017

Соопштение на НБРМ, 12.07.2017

На 11 јули 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на којашто беа разгледани состојбите во домашната економија, движењата на меѓународните и домашните финансиски пазари и показателите за домашната економија во контекст на поставеноста на монетарната политика.

Прочитај повеќе..

07.07.2017

Говор на г. Димитар Богов, гувернер на Народната банка на Република Македонија, на Десеттото јубилејно издание на Конференцијата на НБРМ за плаќања и пазарна инфраструктура: „Двигатели нa интеграцијатa на плаќањата во Европа – иновации и соработка“

Прочитај повеќе..

05.07.2017

Говор на Маја Кадиевска-Војновиќ, вицегувернер на НБРМ по повод отворањето на Десеттото јубилејно издание на Конференцијата на НБРМ за плаќања и пазарна инфраструктура: Двигатели на интеграцијата на плаќањата во Европа - иновации и соработка

5 – 7 јули 2017 година, Охрид, Македонија

Прочитај повеќе..

Настани