Скопје, 28.11.2014 година

Обраќање на гувернерот Димитар Богов на работилницата организирана од Народната банка на Република Македонија и Меѓународната финансиска корпорација (ИФЦ), за изградба на одржлив систем за управување со нефункционалните кредити и решавање на долговите

Обраќање на гувернерот Димитар Богов, на трибина во Стопанска комора на Македонија, 14.9.2011 година

Трибина во Стопанска комора на Македонија на тема: „Монетарната политика во функција на забрзан економски раст“ - Финансиска и монетарна политика за целосна ангажираност на економијата