Соопштенија

09.07.2020

Народната банка е добитник на наградата на „Комерцбанк“ за 2019 година, за одличен квалитет при обработката на комерцијалните плаќања и финансиските трансфери

Прочитај повеќе..

30.06.2020

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците и промените кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција

Прочитај повеќе..

30.06.2020

Народната банка го објави конкурсот за Годишната награда за млади истражувачи за 2021 година

Прочитај повеќе..

26.06.2020

Повторно претставник на нашата земја е европски вицешампион на Европскиот квиз на парите

Христијан Андовски од Велес го освои второто место на годинешното издание на најголемото европско натпреварување во сферата на финансиската едукација

Прочитај повеќе..

Настани